Izašao je pravilnik o provedbi tipa operacije 6.2.1. POTPORA ULAGANJU U POKRETANJE NEPOLJOPRIVREDNIH DJELATNOSTI U RURALNIM PODRUČJIMA.

  • Naslovna
  • Novosti
  • Izašao je pravilnik o provedbi tipa operacije 6.2.1. POTPORA ULAGANJU U POKRETANJE NEPOLJOPRIVREDNIH DJELATNOSTI U RURALNIM PODRUČJIMA.

OBAVIJEST: Izašao je pravilnik o provedbi tipa operacije 6.2.1. POTPORA ULAGANJU U POKRETANJE NEPOLJOPRIVREDNIH DJELATNOSTI U RURALNIM PODRUČJIMA.

Visina potpore po korisniku iznosi 50.000,00 eura bespovratnih sredstava za pokretanje neke od nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnom području.

Prihvatljivi sektori su:

1.Sektor prerade/marketinga/izravne prodaje proizvoda

2.Sektor pružanja usluga u ruralnim područjima koji može obuhvaćati:

-Usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima

-Usluge u društvenim djelatnostima

-Intelektualne usluge

3.Sektor tradicijskih i umjetničkih obrta

4.Sektor turizma u ruralnom području

Prihvatljivi korisnici moraju biti upisani u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja Zahtjeva za potporu te imati ekonomsku veličinu u iznosu od minimalno 1.000,00 eura.

Projektom se uspostavlja nova nepoljoprivredna djelatnost za koju do podnošenja Zahtjeva za potporu nije izdano i nije u postupku donošenja rješenja/odobrenja za obavljanje djelatnosti od nadležnog tijela. Projekti se moraju provoditi u naseljima s najviše 5.000 stanovnika u području jedinice lokalne samouprave u kojoj je sjedište poljoprivrednog gospodarstva.

Više informacija na http://ruralnirazvoj.hr/objavljen-pravilnik-o-provedbi-tipa-operacije-6-2-1-potpora-ulaganju-u-pokretanje-nepoljoprivrednih-djelatnosti-u-ruralnim-podrucjima-iz-programa-ruralnog-razvoja-republike-hrvatske-za-razdoblje/

Povratak